söndag 8 november 2009

Promenad i höstrusket

Idag blir det bildbomb :-)
Vardagen har sin gilla gång, Casper går nu på hunddagis och verkar trivas jättebra! Han har hamnat i en grupp med vuxna stora hundar och så en till valp som han redan kände från valpkursen - Moltas, en Cocker Spaniel.
Eftersom Casper går på hunddagis så blir inte vändan ner till Gärdesudden vardagsmat utan kanske något som vi är ute på en eller två gånger per vecka vilket gör att Casper verkar tycka att det är det absolut roligaste stället i hela världen!
Faktiskt roligare än att springa ute i Velamsund som vi också gärna gör på helgen. Här ser man hur en normal promenad ser ut med Casper. Det här med att gå tror jag inte ens finns i begreppsfären, det handlar bara om att springa som ett jehu! Eller en hind, rättare sagt. Han hoppar smidigt upp på klippkanter 1,5m höga, utan sats. Neråt vet jag inte om det verkar finnas någon gräns, förutom att vi stoppar honom, han kan ju göra sig illa.
Han är otroligt duktig och lyssnar fint när man är i skogen. Säger man nej, så gäller det och han får massa beröm, kommer tillbaks och får en godis.
Här kommer bildbomben från dagens promenad på (Gärdes-)udden.











Stilstudie :-)




Kommer ni?? Annars kommer jag!


Hemma igen

2 kommentarer:

Lisa sa...

Tack för den bildbomben! Jag har väntat på att det ska dyka upp bilder på ynglingen och han ser så fin ut. Klart att det är mycket spring i benen och mycket gott att nosa omkring i.
Mora har just varit ute med husse på en skogspromenad. Nu ligger hon och sover på sin bädd och drömmer om järparna hon såg i skogen.
Ha det så bra och hör gärna av er till Tallmora kennel.
Lisa med familj

Agneta sa...

Ja, han är helt underbar! Lätt och rolig att ha och göra med :-)
Hör bara av dej om du vill ha lite större bilder. Hösten har rullat på, med massor att göra. Patrik håller på att jobba med Nacka Brukshundsklubbs hemsida, han hamnade i deras styrelse också. Vi har hjälpts åt med hemsidan, det är ju egentligen mitt gebit.

Casper har gått på valpkurs och gick ut som kursetta! Bäst på examensprovet - ja, det var naturligtvis mest på lek, men det var kul! Casper var inte precis den valpen som låg och slickade sig mellan tårna under själva klassrumslektionerna (han var i princip sjövild!) så det var kul att han fick visa framfötterna i lydnaden utomhus :-)

Sedan har han varit på Hundungdom med tjejjerna. I början tyckte de nog att det var lite jobbigt, Casper stod väl på två baktassar för det mesta, på väg någon annanstans medan andra hade gamla trötta vovvar eller mer väluppfostrade. Om det var någon annan som hade lika pigg valp så hann de väl inte märka det. Men nu fungerar det jättefint.
En viktig anledning till det är säkert att han numera är hemma med mej på tisdagar när han ska på hundungdom, så han är pigg och utvilad när det är dags.
En annan bidragande orsak till att han lugnat ner sig lite (förutom att han växer och blir allt klokare) är de vuxna hundarna han har i sin "flock" på dagis. De har nog hjälpt till lite med uppfostran. Så skönt att han får växa upp tillsammans både med sin familj och en flock med hundar! Jag tror hundar mår bäst så och han verkar trivas hur bra som helst.

Vi är så nöjda så, vi ville ju ha en pigg och solig hund, och det är precis vad vi har fått! Med glada kommandon och massa beröm så går han snart fint i kopplet.
Hemma är han så väluppfostrad att man inte kan tro att det bara en liten valp fortfarande. Hur duktig som helst!